ATP Rome: Nadal vs. Djokovic

Nadal finalist na titanenstrijd tegen Djokovic

19 mei 2018
Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de finale in Rome. De Spanjaard won het topaffiche in de halve finales van Novak Djokovic: 7-6, 6-3.

Djokovic begon goed aan de partij. Hij creëerde in de openingsgame direct breakkansen, maar wist die niet te benutten.  Nadal was vervolgens wel succesvol op z'n eerste breakkansen, maar kon de break niet vasthouden. 

In de tiebreak kreeg Djokovic kansen. Hij snoepte het eerste servicepunt van de Spanjaard af, maar kon niet doordrukken. Nadal pakte de set met een fraaie return en stoomde vervolgens door.

In de tweede set was een vroege break de beslissing. Op 4-3 had Nadal het nog even zwaar, maar toen Nadal die game won was de wedstrijd gespeeld: 6-3.

Zverev
Alexander Zverev staat in de finale tegenover de Spanjaard.

De nummer drie van de wereld en titelverdediger op het Italiaanse gravel versloeg de Kroaat Marin Cilic in de halve finales met 7-6 (13), 7-5.

Zverev is de man in vorm. De 21-jarige Duitser schreef de afgelopen weken de toernooien van München en Madrid op zijn naam. De zegereeks van Zverev telt nu dertien partijen. (FOX Sports/ANP)

De finale van het Masters-toernooi van Rome zie je zondag LIVE op FOX Sports 4.