Mario Balotelli keert na vier jaar terug in het Italiaanse elftal.

De nieuwe bondscoach Roberto Mancini heeft de spits van OGC Nice opgeroepen voor de oefeninterlands van de Azzurri tegen Saudi-Arabië, Frankrijk en het Nederlands elftal. Balotelli speelde op het WK 2014 zijn laatste interland.

De flamboyante spits tekende in 33 wedstrijden voor de nationale ploeg voor elf doelpunten. Balotelli blonk vooral uit op het EK 2012, waar Italië de finale haalde.

Nice
Onder de bondscoaches Antonio Conte en Giampiero Ventura was de spits niet in beeld, maar Balotelli is in de Franse competitie bij Nice weer helemaal opgeleefd. Vorig seizoen maakte hij vijftien doelpunten, nu staat de teller op achttien.

Mancini formeerde een selectie van dertig man voor de komende drie oefeninterlands. Vijf spelers hopen hun debuut te maken in de nationale ploeg: Emerson (Chelsea), Daniele Baselli (Torino), Rolando Mandragora (Crotone), Domenico Berardi (Sassuolo) en Mattia Caldara (Atalanta).

De Italianen ontvangen Oranje op 4 juni in Turijn. Beide landen ontbreken op het WK in Rusland. De bij Juventus afscheid nemende doelman Gianluigi Buffon ontbreekt in de selectie van de Azzurri. (FOX Sports/ANP)

Italië - Nederland is maandag 4 juni vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Gerelateerd