Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update - Tampa Bay Lightning op voorsprong, Albies en Jansen weer belangrijk

20 mei 2018
Tampa Bay Lightning is nog één zege verwijderd van de finale om de Stanley Cup.

De verliezend finalist van 2015 was in de vijfde wedstrijd tegen Washington Capitals met 3-2 te sterk voor de ploeg uit de hoofdstad.

Met de eerste thuisoverwinning van de reeks komt Tampa Bay op 3-2 in de best-of-seven-serie. Game 6 staat maandagnacht in Washington op de rol.

Het team uit Florida, dat de eerste twee duels tegen de Capitals had verloren, stond aan het begin van de tweede periode al met 3-0 voor dankzij goals van Cedric Paquette, Ondrej Palat en Ryan Callahan. Andrei Vasilevskiy was goed voor 28 saves.

Ozzie Albies
In de MLB was Ozzie Albies weer eens belangrijk voor Atlanta Braves tijdens de 8-1 zege op Miami Marlins. De op Curaçao geboren tweedehonkman tekende voor een hit en twee binnengeslagen punten.

De Braves draaiden een vroege achterstand om met vier punten in de vijfde inning. Freddie Freeman en Kurt Suzuki sloegen vervolgens allebei nog een homerun.

Kenley Jansen
Kenley Jansen tekende ondertussen voor niet één, maar twee saves namens LA Dodgers. De closer kwam twee keer op de heuvel tijdens de doubleheader tegen Washington Nationals.

De Dodgers wonnen de wedstrijden met respectievelijk 1-4 en 4-5. Jansen heeft nu acht saves achter zijn naam staan. (FOX Sports)

Zondag op FOX Sports 2

21:00     NHL Playoffs: Jets vs Golden Knights Game 5

Zondag op FOX Sports 6

19:00     MLB: Mets vs Diamondbacks

22:00     MLB: Angels vs Rays