WTA Rome: Halep vs. Svitolina

Svitolina prolongeert op indrukwekkende wijze titel in Rome

20 mei 2018
Elina Svitolina heeft net als vorig jaar het graveltoernooi van Rome gewonnen. De Oekraïense had in de finale geen enkele moeite met de Roemeense Simona Halep, de nummer één van de wereld: 6-0 6-4.

In een herhaling van de finale vorig jaar was Halep niet in goede doen. De 26-jarige Roemeense had last van haar heup en ging in de tweede set met een achterstand van 3-2 naar de kleedkamer voor een behandeling van de fysio.

In de eerste set was de beste tennisster van de wereld weggespeeld door Svitolina. Waar de nummer vier van de wereld vorig jaar nog met moeite en in drie sets won, had ze deze keer in nog geen twintig minuten de eerste set binnen.

Svitolina was veel agressiever dan Halep en sloeg veel meer winners dan haar opponente. Toen Halep terugkeerde uit de kleedkamer was ze met haar pijnlijke heup niet meer in staat om terug te komen in de wedstrijd.

De 23-jarige Svitolina bleef stoïcijns haar goede spel spelen en mocht de twaalfde WTA-titel bijschrijven op haar palmares. (FOX Sports/ANP)