Samenvatting Sparta Rotterdam - FC Emmen

Emmen promoveert en dompelt Sparta in rouw

20 mei 2018
FC Emmen is voor het eerst in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar de Eredivisie. Op Het Kasteel werd Sparta met 1-3 verslagen. Daarmee is de ploeg van Dick Advocaat gedegradeerd. Opnieuw viel een beslissing van de VAR in het nadeel van de Rotterdammers uit.

Spierings
Na een krap half uur leek Sparta op rozen te zitten. Stijn Spierings, die eerder deze Jupiler Play-Offs nog een kolderiek eigen doelpunt maakte, opende zondag op schitterende wijze de score namens Sparta. 

De aanvaller dribbelde het hele middenveld over, om vervolgens de Emmen-verdediging in de luren te leggen met een goede actie. Het afmaken was een koud kunstje voor Spierings: 1-0.

Comeback
Tien minuten na de goal van Sparta begon FC Emmen aan zijn comeback. Het eerste doelpunt was van grote klasse, toen een combinatie van Anco Jansen en Glenn Bijl werd bekroond door Michael Chacon: 1-1.

VAR
De meningen over de VAR zijn verdeeld, al zal iedereen bij Sparta er inmiddels op tegen zijn. Na het penaltymoment van afgelopen donderdag werden de Rotterdammers zondag nogmaals benadeeld door de VAR.

In de 47ste minuut werd Fred Friday opzichtig aan zijn arm getrokken door Jeroen Veldmate. Na het bekijken van de beelden door VAR Kevin Blom, ging scheidsrechter Dennis Higler zelf poolshoogte nemen. Hij besloot na het zien van de beelden tot het geven van een doeltrap.

Na ongeveer een uur spelen leek Anco Jansen het lot van beide ploegen te bezegelen, door van afstand de bal onhoudbaar achter doelman Leonard Nienhuis in de hoek te knallen: 1-2.

Aan alle twijfel kwam een eind toen Alexander Bannink één-op-één met Nienhuis rustig bleef en de 1-3 binnen schoof. 

Historische promotie
Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands voetbal promoveert FC Emmen, waarmee het tevens de eerste keer is dat er een Drentse club in de Eredivisie actief zal zijn.

De ploeg van Dick Lukkien eindigde dit seizoen zevende in de Jupiler League. (FOX Sports)

 

Gerelateerd