Het Nederlands eftal blijft voorlopig met vijf verdedigers spelen. Dat verklapte bondscoach Ronald Koeman in zijn eerste persconferentie op weg naar de oefeninterlands tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

Koeman kondigde bij zijn aanstelling al aan dat hij na vier oefeninterlands wilde weten welke speelwijze het beste bij zijn ploeg zou passen.

De wedstrijden van eind maart tegen Engeland en Portugal leerden hem dat Oranje gebaat is bij drie centrale verdedigers en twee opkomende backs.

"We gaan sowieso verder met drie of vijf verdedigers of hoe jullie dat ook willen noemen. De invulling voor die verdediging kan per tegenstander verschillen'', zei Koeman zondag in Zeist.

Oranje verloor van Engeland (1-0) maar verraste met een oefenzege op Portugal (3-0). Ondanks die ruime zege op de Europees kampioen heeft Koeman toch andere spelers als Ruud Vormer, Terence Kongolo en Eljero Elia bij Oranje opgeroepen.

"Zo kan ik na de wedstrijden tegen Slowakije en Italië goede beslissingen nemen", stelde hij.

"Ik heb altijd gezegd dat ik na vier oefeninterlands een heel duidelijk plaatje wil hebben voor de Nations Cup. Ik wil niet na de zomer aan de Nations Cup beginnen terwijl ik nog met heel veel vraagtekens zit." (FOX Sports/ANP)

Slowakije - Nederland, donderdag 31 mei om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 1