Samenvatting De Graafschap - Almere City

De Graafschap keert terug in Eredivisie

20 mei 2018
Na een afwezigheid van twee seizoenen is De Graafschap terug in de Eredivisie. De Superboeren promoveren na een 2-1 zege in de finale van de Jupiler Play-Offs op Almere City.

Dat was genoeg na de eerdere 1-1 in het Yanmar Stadion.

Almere kwam in de eerste helft op 0-1 door een goal van Jergé Hoefdraad. Daar ging een geweldige actie van Silvester van der Water aan vooraf.

Vlak voor rust maakte het team van coach Henk de Jong gelijk. Fabian Serrarens, ex-Almere, kwam als bikkel als winnaar uit een persoonlijk duel en leverde de bal panklaar af bij Tarik Tissouadli, die niet kon missen: 1-1

In de tweede helft greep de thuisploeg de voorsprong. Een snoeiharde vrije trap van Daryl van Mieghem spatte uiteen op de kruising, de rebound was geen koud kunstje voor Serrarens, maar de bal hobbelde toch binnen: 2-1. 

Vervolgens zette Almere aan voor een slotoffensief, want één doelpunt zou genoeg zijn. Maar er zat niet meer in voor de bezoekers, ondanks een reuzenkans in de laatste seconde.

De Graafschap, dat als vierde eindigde in de reguliere competitie, promoveert nu voor de negende keer. Net zoveel als FC Volendam, het hoogste aantal van alle clubs. (FOX Sports)