Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights - © ANP

USA Update - Debutant Golden Knights naar Stanley Cup, bizarre comeback Albies’ Braves

21 mei 2018
In het eerste seizoen dat Vegas Golden Knights meedoet aan de NHL, heeft het team verrassend de finale van de Stanley Cup bereikt.

Door een 1-2 overwinning bij Winnipeg Jets, namen de Golden Knights een beslissende 4-1 voorsprong in de serie en plaatsten zich voor de finale. Alex Tuch en Ryan Reaves waren trefzeker voor de bezoekers.

Sensatie
De prestatie van de nieuwe club wordt beschouwd als een sensatie. Het nieuwe team bestaat voornamelijk uit afgedankte spelers van de overige NHL-teams.

Het is voor het eerst in precies vijftig jaar dat een debuterend team zich meteen plaatst voor de Stanley Cup finale. St. Louis Blues slaagde daarin in 1968 toen de competitie van zes naar twaalf teams werd uitgebreid.

De Golden Knights zijn het 31ste team dat is toegelaten tot de competitie. In de Amerikaanse stad Seattle en het Canadese Quebec City zijn ook plannen voor nieuwe teams.

Comeback
In de MLB heeft Atlanta Braves na een waanzinnige comeback een 10-9 zege op Miami Marlins geboekt. De ploeg van Curaçaoënaar Ozzie Albies draaide in de laatste slagbeurt met maar liefst zes punten een 4-9 achterstand weg.

Albies was een van de Braves die in de negende inning over de thuisplaat kwam. De lead-off hitter scoorde na een fout van Miguel Rojas. In totaal tekende hij voor twee hits en twee runs.

De overwinning was tekenend voor het seizoen van Atlanta. De Braves staan op als het er echt toe doet met niet minder dan 88 runs in de zevende inning of later.

Maandag op FOX Sports 6

02:00     NHL Playoffs: Capitals vs Lightning Game 6