"Er wacht Van de Looi een zware klus"

Van de Looi nieuwe bondscoach Jong Oranje

21 mei 2018
Erwin van de Looi is de nieuwe coach van Jong Oranje. Hij volgt daarmee Art Langeler op, die per 1 mei 2018 directeur voetbalontwikkeling geworden is bij de KNVB.

Van de Looi, oud-trainer van FC Groningen en Willem II, tekent een contract dat 1 juli 2018 ingaat en loopt tot en met december 2020. Bij plaatsing voor het EK 2021 wordt dit contract verlengd tot en met de zomer van 2021.

Oefenstage
Bij de aankomende oefenstage in Zuid-Amerika zal Van de Looi al mee gaan met Jong Oranje voor een vliegende start en een natuurlijke overdracht richting de EK-kwalificatiewedstrijden in september en oktober. Art Langeler is tijdens de oefenstage nog mee als hoofdverantwoordelijke voor Jong Oranje.

"Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de Eredivisie", zegt Van de Looi over zijn aanstelling. "Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK 2019 af te dwingen geeft mij veel energie. Komende dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden."

Talentontwikkeling
Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB: “Met Erwin van de Looi hebben wij een zeer goede en ervaren trainer in huis gehaald. Van de Looi heeft dezelfde visie als de KNVB op het gebied van talentontwikkeling en wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij met deze groep verder kan bouwen aan hetgeen Langeler neer heeft gezet, met als eerste doel kwalificatie voor het EK in Italië af te dwingen.”

Jong Oranje speelt in september twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen concurrenten Engeland en Schotland. Groepswinnaars plaatsen zich direct voor het eindtoernooi. Daarnaast spelen de vier beste nummers twee nog play-offwedstrijden voor de laatste twee plekken van het EK. Nederland staat momenteel tweede in de poule met 11 punten uit zes wedstrijden.

Zuid-Amerika
Dinsdag 22 mei verzamelt Jong Oranje in Sassenheim voor de oefenstage in Zuid-Amerika. De ontmoeting met Bolivia vindt vrijdag 25 mei vanaf 22.00 uur plaats in het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra.

Daarna reist de ploeg van Langeler naar Asunción voor het treffen met Paraguay. De ploegen spelen dinsdag op middernacht tegen elkaar in het Defensores Del Chano Stadion. (FOX Sports)

Jong Bolivia - Jong Oranje zie je vrijdag vanaf 22.00 uur LIVE op FOX Sports 1

Jong Paraguay - Jong Oranje zie je volgende week in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 00.00 uur LIVE op FOX Sports 1