Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens fluitend verder in Nürnberg

21 mei 2018
Kiki Bertens is de jacht op haar derde opeenvolgende titel op het WTA-toernooi van Nürnberg begonnen met een soepele overwinning. De 26-jarige Westlandse was in een uur klaar met de Servische qualifier Dejana Radanovic: 6-1 6-1.

Bertens treft in de tweede ronde de winnares van het Duitse onderonsje tussen Mona Barthel en Carina Witthöft.

Nadat Barthel de eerste set met 7-5 had gewonnen, begon het te regenen en ging het zeil over de gravelbaan. De partij gaat dinsdag verder.

Bertens schreef het Duitse toernooi in 2016 als qualifier op haar naam. De Westlandse trok haar zegereeks toen door op Roland Garros, waar ze pas in de halve finales strandde.

Vorig jaar kwam ze als nummer 1 van de plaatsingslijst terug in Neurenberg en weer pakte de pupil van coach Raemon Sluiter de titel.

Nu is Bertens als derde geplaatst, achter de Amerikaanse Sloane Stephens en Julia Görges. De Duitse werd direct uitgeschakeld door Kristyna Pliskova uit Tsjechië: 2-6, 7-6 (8), 6-7 (5).

Stephens, vorig jaar winnares van de US Open, is met een wildcard toegelaten. Naast Görges vlogen ook de nummers vier en vijf van de plaatsingslijst, Shuai Zhang en Irina-Camelia Begu, direct uit het toernooi. (ANP)