Andrés Iniesta
Andrés Iniesta - © Pro Shots

'Iniesta op weg naar Japanse club Vissel Kobe'

23 mei 2018
Andrés Iniesta gaat zijn carrière vervolgen in Japan. Spaanse media melden dat de middenvelder woensdag is vertrokken om een contract te tekenen bij Vissel Kobe.

De 34-jarige Iniesta speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona. De middenvelder was zestien seizoenen actief voor de Catalanen en veroverde dit seizoen voor de negende keer de Spaanse landstitel.

Iniesta won ook onder meer vier keer de Champions League, drie keer de wereldbeker voor clubs en zes keer de Copa del Rey. 

​Copa del Rey
Ook dit seizoen schreef Iniesta met Barcelona de Copa del Rey op zijn naam. Bij zijn publiekswissel hield hij het niet droog - een reactie die boekdelen sprak voor zijn aanstaande vertrek.

​In 2010 schoot hij Spanje in de finale naar de wereldtitel. Iniesta is ook komende zomer actief op de mondiale eindstrijd.

Vissel Kobe
Er bestaat al een link tussen Vissel Kobe en Barcelona. Eigenaar Hiroshi Mikitani van de Japanse club is ook de directeur van het internetbedrijf Rakuten, de hoofdsponsor van Barcelona.

Bij Vissel Kobe wordt Iniesta ploeggenoot van Mike Havenaar, die in het verleden actief was voor Vitesse en ADO Den Haag. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd