Quirine Lemoine
Quirine Lemoine - © ANP

Lemoine uitgeschakeld, Schoofs wel door in kwalificatie Roland Garros

23 mei 2018
Quirine Lemoine is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het kwalificatietoernooi op Roland Garros.

De Woerdense boog in haar partij op het gravel van Parijs voor de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo in drie sets: 6-2, 6-7 (1), 4-6.

Lemoine wist vorig jaar wel het hoofdtoernooi te bereiken van het grandslamtoernooi in Parijs. Ze werd toen uitgeschakeld in de eerste ronde.

Eerder op de dag slaagde Bibiane Schoofs er wel in door te dringen naar de tweede ronde van de kwalificaties door de Amerikaanse Kristie Ahn te verslaan: 7-6 (2), 2-6, 6-3.

Schoofs is de huidige nummer 179 van de wereld. Ze was dit jaar al vroeg succesvol in het dubbelspel. Ze won in januari aan de zijde van de Italiaanse Sara Errani het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. De uit Rhenen afkomstige Schoofs lukte het daarna niet door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Zij voegde zich bij Arantxa Rus en Richèl Hogenkamp, die zich dinsdag al wisten te plaatsen voor de tweede ronde. Het kwalificatietoernooi telt drie ronden. (ANP)

 

 

Aanvaller Kvitova aangehouden

23 mei 2018
Aanvaller Kvitova aangehouden
De Tsjechische politie heeft een verdachte aangehouden die tennisster Petra Kvitova zo'n anderhalf jaar geleden met een mes zou hebben verwond.