Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart - © Pro Shots

FOX Sports DOCS in première: HSV, Rotterdam Panda's en Telstar

25 mei 2018
De komende dagen gaat een aantal fraaie FOX Sports DOCS in première.

HSV - De club die nooit degradeert, vrijdag 25 mei 20.00 uur
HSV speelde als enige club in Duitsland ruim 54 jaar op het hoogste niveau en leek niet te kunnen degraderen. Tot dit seizoen. Nederlandse oud-spelers en -trainers als Rafael van der Vaart, Erik Meijer, Huub Stevens en Martin Jol blikken terug op het roemrijke verleden van de club, die in 1983 zelfs de beste van Duitsland én Europa was. Ook volgen we de ontknoping van het dramatische seizoen 2017-2018 op de voet.

De Top van de IJsberg, zondag 27 mei 22.00 uur
Documentaire over de korte maar zeer succesvolle historie van ijshockeyclub Rotterdam Panda's. In vijf jaar tijd werd de club drie keer landskampioen, won het drie nationale bekers en bereikte het de halve finale van de Europacup. Vijf spelers, onder wie Mister IJshockey Ron Berteling, halen herinneringen op aan de hand van archiefbeelden, krantenartikelen en eigen verhalen.

Als Witte Leeuwen brullen, maandag 28 mei 20.30 uur
Al veertig jaar speelt Telstar een meestentijds bescheiden rol in de Jupiler League. Een sympathieke club met een excentrieke algemeen directeur, een persman met humor en een leuke talentvolle spelersgroep. Maar dit seizoen presteerden de Witte Leeuwen boven verwachting. Met een ambitieuze trainer en een dito spelersgroep werd voor het eerst in negen jaar de Jupiler Play-Offs behaald. In ‘Als Witte Leeuwen brullen’ volgen we Pieter de Waard (algemeen directeur), Dennis Bliek (pers en communicatie) en de spelersgroep in de jacht op promotie naar de Eredivisie. (FOX Sports)