Iniesta: "Vissel Kobe is een interessant project"

Officieel: Iniesta vertrekt naar Japan

24 mei 2018
Het Japanse Vissel Kobe heeft de komst van Andrés Iniesta wereldkundig gemaakt.

Woensdag meldden Spaanse media al dat de transfer eraan zat te komen. Eerder leek Iniesta op weg naar China, maar nadat die overstap afketste, kwam Vissel Kobe in beeld.

De 34-jarige Iniesta speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona. De middenvelder was zestien seizoenen actief voor de Catalanen en veroverde dit seizoen voor de negende keer de Spaanse landstitel.

Iniesta won ook onder meer vier keer de Champions League, drie keer de wereldbeker voor clubs en zes keer de Copa del Rey. 

Vissel Kobe
Iniesta's nieuwe club is de nummer zes van de Japanse J-League. Hij wordt er ploeggenoot van onder anderen Lukas Podolski en Mike Havenaar.

"Dit is een heel speciale dag voor mij en een belangrijk moment in mijn carrière", zei Iniesta, die werd verwelkomd door Hiroshi Mikitani. Deze 53-jarige Japanner is eigenaar van elektronicabedrijf Rakuten, dat hoofdsponsor is van zowel Barcelona als Vissel Kobe. 

"De komst van Iniesta is niet alleen heel belangrijk voor Vissel Kobe, maar zal het voetbal in Japan en heel Azië een 'boost' geven", sprak Mikitani. "We hopen met Andrés de nummer 1 van Azië te worden." (FOX Sports/ANP)