Arantxa Rus
Arantxa Rus - © Pro Shots

Rus en Hogenkamp blijven op weg naar Roland Garros

24 mei 2018
Arantxa Rus en Richèl Hogenkamp hebben zich geplaatst voor de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros.

Rus
Rus versloeg in de tweede ronde de Oostenrijkse Julia Grabher in twee sets: 6-3, 6-3. Hogenkamp was in drie sets te sterk voor Ons Jabeur, een tennisster uit Tunesië. De setstanden waren 7-6 (7), 6-2 en 7-5.

Bibiane Schoofs redde het niet. Zij ging in twee sets onderuit tegen de Duitse Tamara Korpatsch: 6-4, 7-6 (5).

Rus strijdt tegen de Italiaanse Deborah Chiesa om een plaats in het hoofdtoernooi. De 27-jarige uit Monster, nummer 106 van de wereld, is als derde geplaatst in de kwalificaties, de 21-jarige Chiesa is de nummer 163 van de wereld.

Rus kwam in 2013 voor het laatst uit in het hoofdtoernooi van Roland Garros, een jaar eerder bereikte ze zelfs de vierde ronde.

Hogenkamp
Hogenkamp treft de pas zeventienjarige Bianca Andreescu. Het Canadese talent schakelde al de Wit-Russische Vera Lapko uit, die als eerste was geplaatst in het kwalificatietoernooi. Hogenkamp wist vorig jaar door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Franse Open in Parijs en de tweede ronde te halen. (FOX Sports/ANP)