Stijn Vreven
Stijn Vreven - © Pro Shots

Vreven aan de slag bij Beerschot Wilrijk

24 mei 2018
Stijn Vreven heeft kort na zijn vertrek bij NAC Breda alweer onderdak gevonden. De oefenmeester tekent in zijn moederland een tweejarig contract bij KFCO Beerschot Wilrijk, dat uitkomt op het tweede niveau van België.

"Dit is een geweldige uitdaging, bij een geweldige club", laat hij in een reactie aan FOX Sports weten. "Dit is het NAC van België. Mooier kan niet!"

Over zijn tweejarig contract zegt Vreven: "Dat is de tijd die we krijgen voor promotie." 

Vreven was in België onder meer als trainer werkzaam bij Lommel United en Waasland Beveren. Als speler kwam hij in Nederland uit voor Vitesse, FC Utrecht en ADO Den Haag.

Goede prestaties
Vreven heeft in Breda uitstekend gepresteerd. De Belg promoveerde naar de Eredivisie en eindigde vervolgens knap veertiende met NAC, waardoor rechtstreekse handhaving een feit was.

Desondanks werd in goed overleg besloten de samenwerking tussen beide partijen te beëindigen. De reden is nooit echt duidelijk geworden.

"In het voetbal moet je niet alles willen verklaren", aldus Vreven enkele weken geleden. "Sommige dingen lopen zoals ze lopen. Dat is het wereldje." (FOX Sports)