Andrelton Simmons en Shohei Ohtani
Andrelton Simmons en Shohei Ohtani - © ANP

USA Update - Simmons belangrijk voor Angels, Rockets op voorsprong

25 mei 2018
Andrelton Simmons heeft donderdag zijn waarde voor Los Angeles Angels weer bewezen met twee honkslagen en twee gescoorde punten. De Angels wonnen met 8-1 van Toronto Blue Jays.

Ook sloeg hij zelf nog een punt binnen: dankzij een honkslag in de negende inning kon Japanse sensatie Shohei Ohtani over de thuisplaat wandelen.

Met 28 gewonnen en 22 verloren wedstrijden doen de Angels het goed, maar staan ze toch op een derde plek in de sterke American League West, achter Houston Astros en Texas Rangers.

Carambolage
Over de Rangers gesproken: de vreemdste 'nul' van dit seizoen kwam uit de wedstrijd tussen de Texanen en Kansas City Royals. 

Na een worp van Danny Duffy stuitert de bal via de grond in het gezicht van Shin Soo-Choo. Vervolgens weet catcher Salvador Perez wel raad met de bal: hij gooit hem naar korte stop Alcides Escobar, die Delino DeShields op het tweede honk uittikt.

Gisteren was ook de verjaardag van Rangers-speler Bartolo Colon. 'Big Sexy' mocht 45 kaarsjes uitblazen!

Rockets
Houston Rockets heeft nog één zege nodig om de finale voor de NBA-titel te bereiken. In het eigen Toyota Centre in Houston versloegen de Rockets regerend kampioen Golden State Warriors met 98-94. In de best-of-sevenserie in de finale van de Western Conference staat het nu 3-2 voor Houston.

Golden State Warriors maakte in het tweede kwart een achterstand goed, om met gelijke stand (45-45) de rust in te gaan. Door een afgekeurd punt van de Rockets begonnen de bezoekers uit Oakland zelfs met een puntje voorsprong aan het laatste kwart.

Daarin trok de ploeg van James Harden en Chris Paul met 27 punten tegen 22 voor de Warriors alsnog aan het langste eind. Eric Gordon was met 24 punten de topschutter bij de ploeg uit Texas. Kevin Durant was bij de Warriors goed voor 29 punten.

De zesde wedstrijd vindt zaterdag plaats in Oakland.