Bertens
Bertens - © FOXSports.NL

Bertens strijdend ten onder in Nürnberg

25 mei 2018
Kiki Bertens zal niet voor het derde jaar op rij het toernooi van Nürnberg op haar naam schrijven. De beste tennisster van Nederland knokte in de kwartfinale voor wat ze waard was maar moest toch buigen voor de Belgische Kirsten Flipkens: 7-5, 3-6, 6-7 (3).

In de vorige ronde had de 26-jarige Westlandse drie sets nodig tegen de Duitse Mona Barthel. Door aanhoudende regenval werd die wedstrijd meerdere keren uitgesteld en onderbroken.

De kwartfinale tegen de 32-jarige Belgische moest daardoor ook een dag later gespeeld worden en werd ook een keer (kort) onderbroken door regendruppels.

Gedurende de hele wedstrijd liet Bertens weer zien over veel veerkracht en strijdlust te beschikken. In geslagen positie knokte de nummer achttien van de wereld zich telkens terug.

In de tiebreak was de fut er echter uit en zag ze de nummer 69 doordringen tot de halve finale van het Duitse graveltoernooi wat Bertens zo goed ligt. (FOX Sports/ANP)

Schuurs naar dubbelfinale Nürnberg

25 mei 2018
Schuurs naar dubbelfinale Nürnberg
Demi Schuurs heeft voor de elfde keer de finale gehaald van een dubbeltoernooi. De Nederlandse dubbelspecialiste won met haar Sloveense partner...