Valeriy Oyf (links)
Valeriy Oyf (links) - © Pro Shots

Oyf nieuwe grootaandeelhouder Vitesse

25 mei 2018
Valeriy Oyf, de laatste twee seizoenen werkzaam in de raad van commissarissen, neemt per direct de Vitesse-aandelen over van Alexander Chigirinskiy.

Dit kroont de 54-jarige Rus tot nieuwe grootaandeelhouder van de Arnhemmers.

'Kansen'
Algemeen directeur Joost de Wit: "We kennen Valeriy al een paar jaar. Hij is betrokken bij de club en een bevlogen ondernemer. Met zijn enorme drive en passie voor voetbal, is hij erg gemotiveerd om als grootaandeelhouder bij te dragen aan de ambities van Vitesse. Hij ziet veel kansen voor de club. Namens de club wil ik onze voormalige grootaandeelhouder Alexander Chigirinskiy bedanken voor zijn support de afgelopen vijf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij Vitesse blijft volgen."

Allach en Fraser
Oyf: "Vanaf medio 2016 heb ik Vitesse van dichtbij meegemaakt en gezien hoe de club zich aan het ontwikkelen is. Samen met het bestuur, directie, technische staf, spelers en medewerkers wil ik blijven bouwen aan het succes van Vitesse."

Daarnaast blijft Oyf ook aan als lid van de raad van commissarissen binnen de club. In die rol botste de Rus naar verluidt met voormalig technisch directeur Mohammed Allach en ex-trainer Henk Fraser.

'Gouden aandeel'
"Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal 'Vitesse-Arnhem'. Dit aandeel wordt ook wel het 'gouden aandeel' genoemd", aldus de winnaar van de Europese play-offs in een persbericht. (FOX Sports/ANP)