Richel Hogenkamp
Richel Hogenkamp - © Pro Shots

Hogenkamp versus Sharapova, Lucky Loser Rus tegen Stephens

25 mei 2018
Richel Hogenkamp moet in het hoofdtoernooi van Roland Garros aantreden tegen Maria Sharapova.

De Russin is tweevoudig winnares in Parijs. Sharapova won de Grand Slam in 2012 en 2014 en is de nummer 28 van de plaatsingslijst.

Hogenkamp trof de Russische tennisdiva drie jaar geleden op Wimbledon. Ze had toen eveneens via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt en drong door tot de tweede ronde. Daarin bleek Sharapova te sterk (3-6, 1-6).

Qualifier
Hogenkamp werkte zich deze week met succes door de kwalificaties in Parijs.

Ze was vrijdag in de derde en laatste ronde te sterk voor voor de zeventienjarige Bianca Andreescu uit Canada: 6-3 7-6 (9). De nummer 134 van de wereldranglijst bereikte vorig jaar als qualifier de tweede ronde van Roland Garros. 

Rus
Aranxta Rus, die werd uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi, mag als Lucky Loser alsnog meedoen aan het hoofdgerecht. Zij staat tegenover Sloane Stephens.

De Nederlandse verloor vrijdag in de laatste kwalificatieronde van de Italiaanse Deborah Chiesa. Rus kreeg daarna van de organisatie te horen dat ze alsnog is toegelaten.

Stephens won vorig jaar de US Open, maar zakte daarna ver weg. Deze week ging de Amerikaanse op het graveltoernooi van Nürnberg al in de eerste ronde onderuit.

Rus deed in 2013 voor het laatst mee aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. Een jaar eerder bereikte de speelster uit Monster zelfs de vierde ronde.

Met Rus erbij doen er nu vier Nederlanders mee in Parijs. Robin Haase, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn de andere drie. (FOX Sports/ANP)