Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

USA Update - Red Sox winnen weer en zevende duel voor Golden State Warriors

27 mei 2018
Boston Red Sox heeft tot nu toe een goed weekend tegen Atlanta Braves.

Het Nederlandse onderonsje tussen Xander Bogaerts en Ozzie Albies werd zaterdagavond gewonnen door de Red Sox met 8-6. De Braves kwamen nog wel met 5-3 voor maar moesten uiteindelijk toch buigen voor het geweld uit Boston. De honkballer die uitkomt voor Oranje droeg bij aan de score door eenmaal een ploeggenoot binnen te slaan.

Vrijdag waren The BoSox ook al te sterk, toen werd het 6-2 en was Xander Bogaerts goed voor een homerun.

Ook andere internationals van het zogenoemde Koninkrijksteam waren succesvol in de MLB zaterdagavond. Zo boekte Jurrickson Profar met Texas Rangers een nipte zege op Kansas City Royals (4-3).

Collega-international Andrelton Simmons won met Los Angeles Angels van New York Yankees, de club van Mariekson 'Didi' Gregorius. In het Yankee Stadium zegevierden de bezoekers met 11-4. Simmons zag zijn Amerikaanse ploeggenoot Mike Trout uitblinken met vijf rake klappen in evenveel slagbeurten. Daarmee zorgde Trout hoogstpersoonlijk voor het ombuigen van een 3-4-achterstand in een 11-4-overwinning.

Spanning in NBA
Golden State Warriors blijft kans houden op een plek in de NBA-finale. In het eigen Oakland trok het de stand gelijk door met 115-86 te winnen van Houston Rockets. In de best-of-sevenserie in de finale van de Western Conference staat het nu 3-3.

 

De Rockets, die het zonder de geblesseerde Chris Paul moesten stellen, stonden lange tijd voor en eindigden het eerste kwart zelfs met een voorsprong van 17 punten. Pas in de tweede helft raakten de Warriors op dreef en namen het initiatief over. Dat was mede te danken aan zeven driepunters van sterspelers Klay Thompson en Stephen Curry in het derde kwart.

Het beslissende duel is maandag in Houston. De winnaar van de Western Conference neemt het op tegen de Cleveland Cavaliers of de Boston Celtics. Ook in die serie is zondag een beslissende zevende wedstrijd nodig.

MLB: Yankees vs Angels wordt zondagavond om 19.00 uur LIVE uitgezonden op FOX Sports 6
MLB: Dodgers vs Padres wordt zondagavond om 22.00 uur LIVE uitgezonden op FOX Sports 6