Samenvatting FC Zürich - Young Boys

FC Zürich wint opnieuw Zwitserse bekerfinale

27 mei 2018
FC Zürich heeft ten koste van landskampioen Young Boys beslag gelegd op de Zwitserse beker: 2-1. In een heet potje vol overtredingen pakte FC Zürich alweer de derde beker in vijf jaar.

Op papier leek Young Boys, met oud-Ajacied Miralem Sulejmani in de basis, de topfavoriet in de finale van de Schweizer Cup. De landskampioen van Zwitserland eindigde maar liefst 35 punten boven nummer vier FC Zürich op de ranglijst.

Frey
Het was uitgerekend voormalig Young Boys-speler Michael Frey die namens FC Zürich de score opende. De spits draaide met een gelukje open, waarna hij de bal knap de hoek in schoof: 1-0.

Young Boys leek tien minuten later op gelijk hoogte te komen, ware het niet dat Vitesse-aanwinst Rasmus Thelander een zo goed als zeker doelpunt voorkwam, door de bal schitterend van de lijn te werken.

Tien minuten na rust was diezelfde Rasmus Thelander nog dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal scheerde rakelings over de lat.

Rood
FC Zürich-middenvelder Sangone Sarr bezorgde zijn ploeg onnodig problemen, door binnen acht minuten twee keer geel te pakken. 

Veel leek dat FC Zürich niet te doen, want al zeven minuten na de rode kaart verdubbelde de ploeg van Uli Forte de voorsprong. Antonio Marchesano scoorde na een schitterende individuele actie.

Sulejmani
Een snelle aansluitingstreffer van Sulejmani haalde, behalve extra spanning, niets meer uit en dus greep FC Zürich zoals zo vaak de laatste jaren de Zwitserse beker.

Young Boys, dat dit jaar na 32 weer landskampioen werd, kon zondag na 31 jaar ook beslag leggen op de Zwitserse beker. De ploeg van toekomstig Eintracht Frankfurt-trainer Adi Hütter kon echter geen potten breken. (FOX Sports)