LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update - LeBron loodst Cavaliers naar finale, Yankees met Gregorius pakken Simmons’ Angels

28 mei 2018
LeBron James heeft Cleveland Cavaliers opnieuw naar de finale van de NBA geleid.

De Cavaliers wonnen de eindstrijd van de Eastern Conference door de laatste wedstrijd in de best-of-seven-serie tegen Boston Celtics te winnen: 79-87. Voor het eerst in deze serie ging de winst naar de uitspelende ploeg.

James was met 35 punten, vijftien rebounds en negen assists wederom van cruciale waarde. Het wordt voor de 33-jarige Amerikaan zijn achtste NBA-finale op rij, de vierde met de Cavaliers.

King James
'King James' werd in 2012 en 2013 kampioen met Miami Heat, in 2016 leidde hij 'zijn' club uit Cleveland naar de eerste NBA-titel.

In 2015 en 2017 moesten de 'Cavs' in de finale buigen voor Golden State Warriors. De kans is aanwezig dat James en zijn ploeggenoten voor het vierde jaar op rij de Warriors treffen in de finale.

De titelhouder uit Californië moet dan maandagavond wel de beslissende zevende wedstrijd bij Houston Rockets winnen.

Nederlanders en Japanners
In de MLB stonden tijdens de wedstrijd tussen New York Yankees en Los Angeles Angels niet alleen twee Nederlanders tegenover elkaar, maar ook twee Japanse sterren.

Pitcher Masahiro Tanaka van de Yankees maakte de multifunctionele Shohei Ohtani, die deze keer als slagman acteerde, onschadelijk tijdens de 3-1 zege van de thuisploeg. De laatste keer dat de twee elkaar op het veld troffen was in 2013 in Japan.

Curaçaoënaar Andrelton Simmons tekende met een homerun voor het enige punt van de Angels. De Amsterdamse Yankees Didi Gregorius was goed voor een run.

Maandag op FOX Sports:

FOX Sports 1

02:00     Stanley Cup Final Game 1: Golden Knights vs Capitals (NL)

FOX Sports 2

02:00     Stanley Cup Final Game 1: Golden Knights vs Capitals (US)

FOX Sports 6

19:00     MLB: Yankees vs Astros

22:00     MLB: Diamondbacks vs Reds