Samenvatting Vegas Golden Knights - Washington Capitals (Game 1)

Spektakel in eerste wedstrijd Stanley Cup

29 mei 2018
Vegas Golden Knights en Washington Capitals gaven de toeschouwers in de T-Mobile Arena waar voor hun geld in de eerste wedstrijd van de Stanley Cup.

In de traditionele seizoensfinale in de NHL nam de ploeg uit de snikhete woestijn van Nevada een voorsprong op het team uit de hoofdstad, door een 6-4 zege in eigen haven.

Debutant
De Tsjech Tomás Nosek besliste het duel in de laatste periode met twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg.

Las Vegas is gloednieuw in de NHL en verbaast het hele seizoen al vriend en vijand. Met goede resultaten én zeer aanvallend spel.

Die instelling betaalde zich opnieuw uit voor de ploeg die pas in 2016 werd opgericht en dit seizoen voor het eerst in de NHL speelt.

De Capitals, kampioen van de Eastern Conference, slikten voor het eerst zoveel goals in 29 duels, sinds 18 maart. Beide teams wonnen nog nooit de Stanley Cup.

Controversiële Wilson
Buiten het spectaculaire scoreverloop was er nog een opvallende gebeurtenis.

In het derde kwart, bij een 4-4 stand, deelde Tom Wilson van de Capitals een aardige beuk uit aan tegenstander Jonathan Marchessault.

Terwijl de speler van Washington na afloop sprak van een 'geoorloofde tik', hoopt Las Vegas dat de speler een extra sanctie tegemoet kan zien van de bond.

Wilson kreeg na overleg tussen de scheidsrechters 'slechts' een tijdstraf van twee minuten.

De speler heeft een reputatie als het om uitdelen gaat. Eerder dit seizoen werd hij voor drie duels geschorst nadat hij de kaak brak van Zach Aston-Reese, speler van Pittsburgh Penguins.

Aan het begin van het seizoen zat hij vier duels schorsing uit na een clash met Sammy Blais van St. Louis Blues.

Historie
Vegas hoopt de eerste nieuwkomer in een Noord-Amerikaanse profcompetitie sinds 1950 te worden, die tijdens zijn eerste seizoen meteen de titel pakt.

Toen was het Cleveland Browns dat de NFL verbaasde, na vier seizoenen in de AAFC te hebben gespeeld. (FOX Sports)

Woensdag 30 mei: 02:00 uur, Stanley Cup Final Game 2: Capitals vs Golden Knights (NL) FOX Sports 1

02:00 uur, Stanley Cup Final Game 2: Capitals vs Golden Knights (US) FOX Sports 2

Gerelateerd