Team Brunel
Team Brunel - © ANP

Volvo Ocean Race: Brunel doet weer mee om eindzege

29 mei 2018
Team Brunel heeft de negende etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen.

Het zeiljacht van schipper Bouwe Bekking arriveerde vier minuten eerder in de haven van Cardiff dan AkzoNobel, het team van Simeon Tienpont.

Nederlands succes
Daarmee werd de etappe over de Atlantische Oceaan een groot Nederlands succes.

De zeven deelnemende boten aan de Volvo Ocean Race waren vorige week zondag vertrokken uit de Amerikaanse stad Newport, waar Brunel al de havenrace had gewonnen.

In de etappe over de Atlantische Oceaan waren dubbele punten te verdienen, met ook nog een bonuspunt voor de winnaar. Brunel verzekerde zich zo in Cardiff van vijftien punten, waardoor de formatie van Bekking met een totaal van 57 weer helemaal meedoet in de strijd om de eindzege.

Gevecht
AkzoNobel, dat onderweg een record neerzette door in 24 uur liefst 1115,86 kilometer af te leggen, kwam op 48 punten.

De Chinese boot Dongfeng arriveerde als derde in de hoofdstad van Wales en neemt met 60 punten de leiding over van Mapfre, dat afkoerst op de vijfde plek in de etappe en daarmee op 59 punten zou komen.

"We zijn heel blij, het doel van deze etappe was de twee rode boten te verslaan'', zei Bekking over het gevecht met Mapfre en Dongfeng. "We hebben het gat gedicht, maar daarmee zijn we er nog niet. We willen de race winnen.''

Nog twee etappes, eindpunt in Den Haag
Brunel beleefde een tegenvallende start van de Ocean Race, maar is in de laatste etappes bezig aan een opmars.

Bekking en zijn bemanning wonnen ook al de monsteretappe van Nieuw-Zeeland om Kaap Hoorn naar Brazilië, waarin de punten eveneens werden verdubbeld.

De zeilrace om de wereld telt nog twee etappes, van Cardiff naar Göteborg en vanuit de Zweedse stad naar het eindpunt in Den Haag. (FOX Sports/ANP)