Samenvatting Jong Paraguay - Jong Oranje

Jong Oranje besluit oefencampagne met gewonnen strafschoppenserie in Paraguay

30 mei 2018
Jong Oranje heeft de oefentrip in Zuid-Amerika afgesloten met een gelijkspel én een gewonnen penaltyreeks.

In het Estadio Defensores del Chaco in Asunción kwam het elftal van vertrekkend bondscoach Art Langeler tegen Jong Paraguay niet verder dan 1-1. Jong Oranje was daarna de beste in het nemen van strafschoppen.

EK-kwalificatiewedstrijden
Vier dagen eerder had Jong Oranje de eerste oefenwedstrijd tegen Jong Bolivia met 4-1 gewonnen. De twee oefenwedstrijden waren ingepland ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden in september tegen Engeland en Schotland.

Bij die duels zit de vorige week aangestelde Erwin van de Looi op de bank. De oud-coach van Willem II was ook meegereisd naar Zuid-Amerika om alvast kennis te maken met spelers en leden van de technische staf.

Guus Til
Na een weinig verheffende eerste helft, kwam Paraguay na rust op voorsprong. Saul Salcedo kopte de bal in de 56e minuut uit een vrije trap langs Joël Drommel. De doelman van FC Twente stond niet helemaal goed opgesteld.

De gelijkmaker kwam twintig minuten voor tijd op naam van AZ-speler Guus Til. De aanvoerder van Jong Oranje nam de bal na een fraaie dieptepass van Pablo Rosario knap aan en schoot de bal langs de keeper van Jong Paraguay in het doel.

Strafschoppen
De voetbalbonden van Paraguay en Nederland hadden afgesproken bij een gelijke stand strafschoppen te laten nemen. Jong Paraguay faalde vanaf elf meter drie keer.

Bij Jong Oranje miste alleen Pelle van Amersfoort zijn strafschop. Teun Koopmeiners, Rosario en Arnaut Groeneveld scoorden wel. De vijfde strafschop van Jong Oranje hoefde na de derde misser van Jong Paraguay niet meer genomen te worden. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd