Samenvatting Argentinië - Haïti

Messi-show bij uitzwaaiwedstrijd Argentinië tegen Haïti

30 mei 2018
Met een hattrick én een assist van Lionel Messi heeft de Argentijnse nationale voetbalploeg afscheid genomen van de fans in eigen land.

De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli versloeg Haïti in een oefenduel in Buenos Aires met 4-0 en gaat zich nu in Barcelona, de thuisstad van Messi, verder voorbereiden op het WK.

Verdediger Javier Mascherano speelde zijn 143e interland en is nu alleen recordhouder. Voor hem was Javier Zanetti de Argentijn met de meeste interlands achter zijn naam.

Messi opende de score in de 17e minuut vanaf de strafschopstip en verdubbelde de voorsprong na een klein uur met een simpele intikker. Binnen tien minuten scoorde de speler van FC Barcelona nogmaals en gaf hij de assist voor een doelpunt van Sergio Agüero.

Vol goede moed
“Buiten het resultaat zijn we in staat geweest op een mooie manier afscheid te nemen van de fans en hebben we ze kunnen laten zien dat we vol goede moed naar Rusland afreizen”, zei Messi, vier jaar geleden verliezend finalist tegen Duitsland. “We zijn geen favoriet na onze gecompliceerd verlopen kwalificatie, maar we werken goed en zullen straks alles geven.”

Agüero, hersteld van een knieblessure, begon op de bank, zodat Messi voorin gezelschap had van Gonzalo Higuaín en Ángel Di María. Zij maakten geen grootse indruk, in tegenstelling tot Higuaín en Christian Pavon, een aanvaller van Boca Juniors.

Ajacied Nicolás Tagliafico begon in de basis en speelde ruim 70 minuten mee. Bij Haïti zag Richelor Sprangers speeltijd. De aanvaler van NAC Breda viel ruim tien minuten voor tijd in bij de bezoekers. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd