Koeman gaat snel de balans opmaken

Oranje mogelijk zonder Wijnaldum en Van Dijk

30 mei 2018
Ronald Koeman overweegt Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum donderdagavond rust te geven als het Nederlands elftal tegen Slowakije oefent.

Het Nederlandse duo speelde zaterdag met Liverpool de finale van de Champions League tegen Real Madrid en sloot maandag pas aan bij Oranje. "Als ze niet beginnen tegen Slowakije, dan is dat omdat ik ze rust geef", zei Koeman. "Anders zouden ze namelijk wel spelen."

Cillessen of Zoet
​Koeman verklapte wel dat Jasper Cillessen en Jeroen Zoet allebei speeltijd krijgen in de komende interlands tegen Slowakije en Italië. Beide sluitposten spelen een wedstrijd.

Nieuwe gezichten
Ook Ruud Vormer, Eljero Elia en Terence Kongolo mogen op speeltijd rekenen. "Dat is wel de bedoeling als je nieuwe gezichten erbij haalt", verklaarde Koeman.

Kongolo, Elia en Vormer ontbraken twee maanden geleden nog tegen Engeland en Portugal. "Ik ken ze natuurlijk vrij goed'', doelde Koeman op zijn periode bij Feyenoord. "Ik heb ze allemaal onder mijn hoede gehad."

"Kongolo heeft zich goed ontwikkeld, het is heel goed dat hij in de Premier League is gaan spelen. Ruud heeft zich ook ontwikkeld, ook in een stukje persoonlijkheid. Hij is aanvoerder bij Club Brugge en speelt anders dan in zijn periode onder mij bij Feyenoord. Elia is de Elia die hij was en ik vind dat hij dit verdiende vanwege zijn laatste goede periode." (FOX Sports/ANP)

​Slowakije - Nederland is donderdag vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

​Het duel met Italië is maandag om 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Gerelateerd