Mohamed Salah
Mohamed Salah - © Pro Shots

Egyptische bond: Salah over drie weken fit

30 mei 2018
Mohamed Salah doet mee aan het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

De Egyptische bond liet weten dat de aanvaller van Liverpool binnen drie weken is hersteld van een blessure aan de linkerschouder. Dat concludeerde de teamarts na onderzoek.

"Hierbij bevestigen we dat Salah meegaat naar het WK'', zo meldde de Egyptische bond. "Uiterlijk over drie weken is hij, als God het wil, weer inzetbaar.'' Details over de blessure werden niet gegeven.

Eerder op de dag had Liverpools fysio Ruben Pons de marge iets ruimer gehouden. "Vooralsnog gaan we uit van een herstelperiode van vier weken. Onze grote uitdaging is natuurlijk het proces enigszins te versnellen.''

De ster van de Premier League raakte zaterdag al vroeg in de wedstrijd geblesseerd in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Zonder Salah verloren de Engelsen vervolgens, 1-3. Salah scoorde dit seizoen 44 keer voor Liverpool.

De eerste wedstrijd van Egypte in Rusland is op 15 juni tegen Uruguay. Die wedstrijd gaat Salah vermoedelijk missen. Daarna treft het land in de groepsfase nog Rusland en Saudi-Arabië. Egypte speelt voor het eerst sinds 1990 op de mondiale eindronde. (ANP)

Gerelateerd