Frank Lampard
Frank Lampard - © ANP

Lampard treedt in voetsporen van Gerrard en start trainerscarrière

31 mei 2018
In navolging van Steven Gerrard staat nu ook Frank Lampard aan de vooravond van zijn trainerscarrière. De Engelsman gaat aan de slag bij Derby County.

De 39-jarige Lampard tekende voor drie jaar bij de club die afgelopen seizoen als zesde eindigde in het Championship, het tweede niveau in Engeland. In de play-offs om promotie naar de Premier League verloor Derby over twee duels van Fulham.

​Spelersloopbaan
Lampard zette in februari 2017 een punt achter zijn spelersloopbaan, die hij afsloot bij New York City FC. Het overgrote deel van zijn carrière speelde de Engelsman voor Chelsea, waarvoor hij liefst 639 keer in actie kwam. Lampard is met 211 doelpunten topscorer aller tijden van de 'Blues'.

De 106-voudig international werd met de Londenaren drie keer landskampioen en pakte in 2012 de Champions League. Een jaar later veroverde hij met Chelsea ook de Europa League.

In Engeland kwam Lampard verder uit voor West Ham United, Swansea City en Manchester City. Bij laatstgenoemde club nam hij afscheid van de Premier League.

Gerrard
​Eerder deze maand werd bekend dat Gerrard aan de slag gaat bij Rangers FC. Het Liverpool-icoon tekende voor vier jaar bij de Schotse club. (FOX Sports/ANP)