Japan voorafgaand aan het duel met Ghana
Japan voorafgaand aan het duel met Ghana - © ANP

Honda en Yoshida in ervaren WK-selectie Japan

31 mei 2018
Japan komt met een ervaren selectie naar Rusland voor het WK voetbal. Bondscoach Akira Nishino kiest voor vertrouwde gezichten in zijn selectie van 23 spelers, waaronder ex-Eredivisiespelers Keisuke Honda en Maya Yoshida.

Nishino werd in april naar voren geschoven als vervanger van Vahid Halilhodzic, die wegens teleurstellende resultaten het veld moest ruimen. Nishino, die al in dienst was bij de Japanse bond als technisch directeur, debuteerde woensdag als bondscoach met een nederlaag tegen Ghana (0-2).

Ervaren selectie
Nu presenteerde de bondscoach zijn ervaren selectie. Slechts twee veldspelers hebben minder dan tien interlands op hun naam staan.

Onder de lat vertrouwt de nieuwe bondscoach op de 35-jarige Eiji Kawashima. Met verdediger Yoshida (Southampton) en spelmaker Honda (Pachuca) zitten twee oud-spelers van VVV-Venlo bij de groep.

Verder zijn de in Europa spelende Makoto Hasebe, Yuto Nagatomo en spits Shinji Okazaki opgeroepen. Het drietal heeft inmiddels al meer dan 100 interlands achter zijn naam staan.

Shinji Kagawa heeft de WK-selectie ook gehaald, hoewel de middenvelder van Borussia Dortmund de laatste maanden kampte met een enkelblessure. 

​Japan is op het WK ingedeeld in poule H en neemt het op tegen Polen, Colombia en Senegal. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd