LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update - Warriors wint tumultueus eerste duel in NBA-finale

1 juni 2018
De basketballers van Golden State Warriors hebben de eerste wedstrijd in de NBA-finale gewonnen.

De Californische ploeg versloeg Cleveland Cavaliers in het eerste duel van de best-of-sevenserie na een spannende en hoogstaande wedstrijd na verlenging met 124-114.

De eerste helft ging gelijk op. Halverwege stond het 56-56. Na rust nam de thuisploeg, zoals zo vaak, meteen het initiatief en bouwde een voorsprong van 8 punten op. Maar LeBron James, de ster van Cleveland, hield zijn ploeg vrijwel in zijn eentje, met in totaal 51 punten, in de race. Na de reguliere speeltijd was het 107-107. Pas in de verlenging sloeg de thuisploeg het beslissende gaatje.

 

"LeBron was geweldig. Hij heeft er alles aan gedaan zijn team aan de overwinning te helpen. Vanavond konden we weer zien waarom hij de beste speler van de wereld is. Dat we hebben verloren moet voor hem heel onrechtvaardig voelen'', zei Tyronn Lue, coach van de Cavaliers.

Bestolen
Lue voelde zich bestolen. Met nog 36 seconden op de klok, leidde zijn ploeg met twee punten verschil. Cleveland onderschepte de bal en leek op weg naar een grotere voorsprong. Tot verbazing van Lue gaf de scheidsrechter na het zien van televisiebeelden echter twee vrije worpen aan de Warriors, die allebei werden benut.

Het is het vierde seizoen op rij dat de NBA-finale gaat tussen deze twee teams. In 2015 en 2017 won Golden State, in 2016 ging de titel naar Cleveland. Net als bij de vorige drie finaleseries won Golden State het eerste duel van de finalereeks.

Albies belangrijk voor Braves
Atlanta Braves won donderdag in de MLB met 4-2 van Washington Nationals, mede door deze dubbel van Ozzie Albies. Het was alweer zijn zestiende dubbel van het seizoen.

   

De Braves staan momenteel tweede in de National League. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd