Bekerfinale: Ajax-vrouwen op alles voorbereid

Ajax en PSV strijden opnieuw om beker

2 juni 2018
Zaterdag staat hetzelfde affiche als vorig seizoen in de bekerfinale bij de vrouwen op het programma. Ajax en PSV strijden op Sportpark de Westmaat in Spakenburg om de bekende dennenappel.

Voor landskampioen Ajax is het de vijfde finaleplaats op rij. Twee van de vier voorgaande finales werden gewonnen. In 2014 werden de vrouwen van PSV verslagen met 2-1 en vorig seizoen werd de dubbel gepakt door opnieuw de vrouwen van PSV te verslaan, ditmaal met 2-0.

In 2015 en 2016 verloren de Ajax Vrouwen de bekerfinale van respectievelijk FC Twente en ADO Den Haag.

PSV
De PSV Vrouwen treden na de eerste twee verloren finales tegen Ajax in 2014 en 2017, voor de derde keer aan in de bekerfinale. Voor de derde keer treffen de vrouwen van trainer Nebojsa Vuckovic dus Ajax.

Dubbel
De Ajax Vrouwen kunnen net als vorig seizoen de dubbel pakken. Nadat de ploeg van trainer Benno Nihom vorige week maandag het kampioenschap binnenhaalde kunnen de Ajacieden dit jaar opnieuw de dubbel winnen.

Generale repetitie
In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen stonden beide teams ook tegenover elkaar. In Amsterdam eindigde de generale repetitie in een 2-2 gelijkspel. PSV sloot de competitie hiermee op de vijfde plaats af. (FOX Sports)

De bekerfinale tussen Ajax en PSV is zaterdag 2 juni om 18.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.


Gerelateerd