Novak Djokovic
Novak Djokovic - © FOXSports.NL

Djokovic naar laatste zestien, Zverev heeft opnieuw vijf sets nodig

1 juni 2018
Tennisser Novak Djokovic heeft met moeite de achtste finales gehaald bij de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. Ook Alexander Zverev ging het niet gemakkelijk af.

De als twintigste geplaatste Serviër moest voor het eerst een set afstaan, maar won wel van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut: 6-4, 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2.

De Spaanse gravelspecialist maakte het Djokovic, die in 2016 het grandslam op het gravel in Parijs won, erg moeilijk.

In de derde set serveerde Bautista-Agut voor een 2-1-voorsprong in sets, maar hij zag hoe de 31-jarige Serviër zich terugvocht in de set. Via de tiebreak was het de Serviër die op voorsprong kwam.

De dertigjarige Spanjaard, als dertiende geplaatst in Parijs, kwam die klap niet meer te boven.

Alexander Zverev 
In de achtste finale moet Djokovic voor de derde keer op rij tegen een Spanjaard. Fernando Verdasco versloeg verrassend de als vierde geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov en mag het nu opnemen tegen de Serviër.

Alexander Zverev is er met de nodige moeite in geslaagd de vierde ronde te bereiken bij de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros.

De Duitse nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Bosniër Damir Dzumhur in een lange vijfsetter: 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (3), 7-5. De partij duurde een kleine vier uur.

Zverev is de nummer drie van de wereld, maar kwam in grandslamtoernooien nooit verder dan de vierde ronde.

In Parijs treft hij daarin nu de winnaar van de partij tussen de Fransman Lucas Pouille en de Rus Karen Chatsjanov. In de tweede ronde had hij ook al vijf sets nodig om de Serviër Dusan Lajovic te verslaan. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd