Marcel Keizer
Marcel Keizer - © Pro Shots

Keizer opvolger Ten Cate bij Al-Jazira

2 juni 2018
Marcel Keizer heeft ruim een half jaar na zijn ontslag bij Ajax een nieuwe club gevonden. De 49-jarige oefenmeester is bij Al-Jazira de opvolger van Henk ten Cate.

De oud-trainer van Ajax heeft een contract voor twee jaar getekend bij Al-Jazira uit Abu Dhabi, bevestigde zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman. Hij volgt per 1 juli landgenoot Henk ten Cate op.

"Er was interesse van verschillende clubs uit Nederland en het buitenland. De aanbieding van Al-Jazira sprak hem het meeste aan", zei Nijman.

Keizer begon het vorige seizoen als hoofdtrainer van Ajax, waar hij Peter Bosz opvolgde. Onder leiding van de nieuwe coach werd de club al snel uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en de Europa League.

‚ÄčOntslag
Ook in de competitie liep het niet naar wens van de clubleiding, die hem samen met assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp in december aan de kant schoof. Erik ten Hag nam zijn positie over.

Voor zijn tijd bij Ajax was Marcel Keizer technisch directeur bij SC Cambuur en onder meer hoofdtrainer bij Telstar en FC Emmen.

Ten Cate
Half mei werd bekend dat Ten Cate zijn contract bij Al-Jazira niet wilde verlengen. Ten Cate was er sinds eind 2015 de eindverantwoordelijke.

Met Al-Jazira bereikte de trainer halve finale van het WK voor clubteams. Daarin ging de ploeg van Ten Cate pas laat in de wedstrijd onderuit tegen Real Madrid. Uiteindelijk eindigde hij met Al-Jazira als vierde (FOX Sports)

 

Gerelateerd