David Goffin
David Goffin - © ANP

Goffin overleeft vier matchpoints, Del Potro na zes jaar weer bij laatste zestien

2 juni 2018
David Goffin is op Roland Garros aan uitschakeling ontsnapt.

De als achtste geplaatste Belg overleefde in de derde ronde tegen de Fransman Gaël Monfils in de vierde set liefst vier wedstrijdpunten. Monfils kwam die klap niet meer te boven en zag de zege in de beslissende set alsnog naar Goffin gaan: 6-7 (6), 6-3, 4-6, 7-5, 6-3.

Voor de 27-jarige Goffin is het de derde keer dat hij zo ver komt bij het grandslamtoernooi in Parijs. De nummer negen van de wereld, die in de eerste ronde moeizaam van Robin Haase won, strandde in 2012 in de vierde ronde en in 2016 in de kwartfinales.

Een plaats in de kwartfinale lijkt nu weer haalbaar voor Goffin, die in de vierde ronde Marco Cecchinato als opponent heeft. De Italiaan was in de derde ronde te sterk voor de als tiende geplaatste Spanjaard Pablo Carreno Busta (2-6, 7-6 (5), 6-3, 6-1). De 25-jarige Cecchinato is 72e op de mondiale ranking.

Del Potro
Juan Martin del Potro is op Roland Garros in goeden doen. De Argentijn zette zaterdag in de derde ronde de Spanjaard Albert Ramos Viñolas met 7-5, 6-4, 6-1 aan de kant.

In 2012 drong Del Potro in Parijs voor het laatst door tot de laatste zestien spelers. Daarna deed hij vier jaar lang niet mee. Vorig jaar strandde de huidige nummer vijf van de plaatsingslijst in de derde ronde.

Del Potro stond dit jaar alleen in de eerste ronde, tegen de Fransman Nicolas Mahut, een set af. In de vierde ronde speelt de 29-jarige Argentijn, die in 2009 de halve eindstrijd bereikte, tegen de Amerikaan John Isner of de Fransman Pierre-Hugues Herbert. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd