Samenvatting Washington Capitals - Vegas Golden Knights (Game 3)

Washington Capitals op voorsprong in Stanley Cup na unieke thuiszege

3 juni 2018
Washington Capitals heeft een 2-1 voorsprong genomen in de finale om de Stanley Cup tegen Vegas Golden Knights.

De ploeg uit de hoofdstad was in Game 3 met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Las Vegas. De vierde wedstrijd van de best-of-seven-serie staat maandag opnieuw in Washington op de rol.

Unieke ervaring
De fans van de Capitals beleefden een unieke ervaring in de eigen Capital One Arena. De club, die in 1974 werd opgericht, won nog nooit een finalewedstrijd in eigen huis.

Tijdens de enige andere deelname aan de Stanley Cup in 1998 werd Washington met 0-4 geveegd door Detroit Red Wings, inclusief twee thuisnederlagen in de derde en vierde wedstrijd.

The Great Eight 
Washington-captain Alex Ovechkin liet zaterdagnacht weer eens zien waarom hij gezien wordt als een van de beste spelers uit de NHL. The Great Eight opende de score in de tweede periode met zijn veertiende goal uit de play-offs.

De Rus, die Washington trouw is gebleven sinds hij in de draft van 2004 als eerste door de club werd gekozen, evenaarde met zijn treffer het clubrecord voor het naseizoen van John Druce uit 1990.

Spannend
Landgenoot Evgeny Kuznetsov verdubbelde de voorsprong even later. Tomas Nosek maakte het nog even spannend door de 2-1 te maken, maar Devante Smith-Pelly zette de eindstand op het bord.

Goalie Braden Holtby was goed voor 21 saves namens Washington. (FOX Sports)

Gerelateerd