Ozzie Albies
Ozzie Albies - © ANP

USA Update - Albies’ Braves winnen clash tegen Nationals en Kieboom, weer zege Golden State

4 juni 2018
Koploper Atlanta Braves heeft de aanval van naaste belager Washington Nationals op de eerste plaats in de spannende National League East afgeslagen.

In het Nederlands getinte duel waren de Braves van Ozzie Albies met 4-2 te sterk voor Spencer Kieboom en de Nationals. Met de zege kwam Atlanta op 35 overwinningen tegenover 24 nederlagen. Runner-up Washington staat op 33-25.

Walk-off
De thuisploeg moest opnieuw Charlie Culberson bedanken voor de zege. De 29-jarige pinch hitter sloeg bij de stand 2-2 in de negende inning met een man op de honken de bal over de hekken, waarmee de wedstrijd meteen was afgelopen.

Het was pas de achtste homerun uit de carrière van Culberson, maar opmerkelijk genoeg was de helft van zijn maximale scores goed voor een walk-off zege. Hij is de enige speler in de geschiedenis van de MLB met minder dan dertig homeruns achter zijn naam, die vier keer voor een walk-off zorgde.

De van Curaçao afkomstige Albies was belangrijk door in de eerste inning de score te openen op een slag van Nick Markakis. Kieboom, de in South Carolina geboren catcher, wist geen indruk te maken met de knuppel.

Golden State Warriors
Golden State Warriors heeft in de NBA-finale een voorsprong van 2-0 genomen. De regerend kampioen won in de best-of-seven-serie ook de tweede thuiswedstrijd tegen Cleveland Cavaliers. De Warriors zegevierden in Oakland met 122-103.

Stephen Curry was met 33 punten de grote man bij de Warriors. De dertigjarige Amerikaan gooide negen driepunters raak, een record in de NBA-finale.  Ook Kevin Durant, de andere ster van de ploeg uit Californië, was belangrijk met 26 punten, negen rebounds en zeven assists.

Het lukte de Warriors ook aardig om de superster van Cleveland - LeBron James - af te stoppen. 'King James', bezig aan zijn achtste NBA-finale op rij, kwam 'slechts' tot 29 punten, negen rebounds en dertien assists. In de eerste wedstrijd maakte hij in zijn eentje nog 51 punten.

Maandag op FOX Sports:

FOX Sports 1

02:00     Stanley Cup Final Game 4: Capitals vs Golden Knights (NL)

FOX Sports 2

02:00     Stanley Cup Final Game 4: Capitals vs Golden Knights (US)

FOX Sports 6

19:00     MLB: Tigers vs Yankees

 

Gerelateerd