Rafael Márquez gaat voor de vijfde keer naar het WK. Bondscoach Juan Carlos Osorio van Mexico heeft de 39-jarige Márquez opgenomen in zijn selectie van 23 man.

Aanvaller Hirving Lozano van PSV zit daar ook bij. Met Héctor Moreno en Andrés Guardado maken ook twee oud-spelers van de Eindhovense club deel uit van de groep, Jesús Corona (ex-Twente) gaat eveneens mee naar Rusland.

Márquez
Márquez zet na dit seizoen een punt achter zijn lange carrière. De Mexicaan speelde eind april zijn laatste competitiewedstrijd als profvoetballer. De aanvoerder van de Mexicaanse club Atlas, die in Europa zijn grootste successen vierde bij FC Barcelona, sprak toen de hoop uit dat op het WK zou kunnen afzwaaien. "Dat zou het mooiste afscheid zijn", aldus de verdedigende middenvelder, die al 144 interlands speelde.

Márquez fungeerde als aanvoerder van het Mexicaanse elftal op de WK's van 2002, 2006, 2010 en 2014. Hij heeft de band inmiddels overgedragen aan Guardado. Tijdens het vorige WK werd Mexico in de achtste finales uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1).

Mexico oefent op zaterdag 9 juni nog tegen Denemarken. Bij de Denen maken Ajacieden Lasse Schöne en Kasper Dolberg en Feyenoorder Nicolai Jorgensen deel uit van de WK-selectie. (FOX Sports/ANP)

Denemarken - Mexico, zaterdag 9 juni LIVE te zien op FOX Sports 4

Gerelateerd