Vincent Kompany
Vincent Kompany - © Pro Shots

Geblesseerde Kompany in WK-selectie België

4 juni 2018
Vincent Kompany staat op de lijst van 23 spelers die de Belgische bondscoach Roberto Martinez maandag heeft ingeleverd bij de wereldvoetbalbond FIFA voor het WK.

De verdediger van Manchester City is weer geblesseerd, maar Martinez hoopt dat zijn aanvoerder op tijd fit is om in actie te komen op het mondiale podium. De bondscoach heeft tot 24 uur voor de eerste groepswedstrijd, op 18 juni in Sochi tegen Panama, de tijd om een geblesseerde speler te vervangen.

Laurent Ciman staat als reserve klaar om de plek van Kompany in de groep over te nemen als de aanvoerder van de 'Rode Duivels' niet op tijd hersteld is.

"Dit is niet zomaar een competitie, dit is het WK. 'Vinnie' is een leider en van essentieel belang voor ons", zei Martinez tijdens de presentatie van zijn WK-selectie. "We willen maximaal de tijd nemen om een zo goed mogelijke beslissing te nemen."

Eredivisie
Zeven spelers in de selectie hebben een verleden in de Eredivisie. Verdedigers Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Dedryck Boyata. Middenvelder Moussa Dembélé en aanvallers Dries Mertens en Nacer Chadli.

België oefent in aanloop naar het WK nog tegen Egypte en Costa Rica. (FOX Sports/ANP)

België - Egypte, woensdag 6 juni en België - Costa Rica, maandag 11 juni om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 2