Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

Nadal zonder setverlies naar kwartfinales

4 juni 2018
Rafael Nadal heeft zijn zegereeks zonder setverlies in de vierde ronde van Roland Garros voortgezet.

De 32-jarige Spanjaard won van de Duitse debutant Maximilian Marterer in drie sets en bereikte de kwartfinales: 6-3, 6-2, 7-6 (4).

Nadal jaagt op zijn elfde eindzege in Parijs. De tienvoudig winnaar heeft inmiddels 33 sets op rij gewonnen op het Franse Open.

Nadal had niettemin nog heel wat te stellen met de 22-jarige Marterer, die onbevangen de strijd aanging met de koning van het gravel. De Duitse nummer 70 van de wereldranglijst toonde bij tijd en wijle zijn grote talent met prachtige passeerslagen.

Hij wist er in de derde set zelfs een tiebreak uit de slepen. Daarin wendde Nadal al zijn routine aan om zijn eerste setverlies te voorkomen.

Del Potro wint weer in drie sets
Juan Martin del Potro is voor de eerste keer in zes jaar doorgedrongen tot de kwartfinales in Parijs. De als vijfde geplaatste Argentijn liet zich niet verrassen door John Isner, de nummer negen van de plaatsingslijst.

Na 1 uur en 59 minuten benutte Del Potro zijn derde matchpoint en was de wedstrijd in Parijs voorbij: 6-4, 6-4, 6-4.

Cilic opnieuw naar kwartfinales
Marin Cilic heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de laatste acht bereikt. Cilic won de eerste twee sets, maar raakte daarna het initiatief kwijt.

In de vijfde en laatste set sloeg hij in de zevende game toe op de service van Fognini (4-3). Daarna stelde hij de zwaarbevochten zege veilig op het eerste matchpoint: 6-4, 6-1, 3-6, 6-7 (4), 6-3. De enerverende partij op court Philippe Chatrier duurde ruim 3,5 uur. (ANP)

Gerelateerd