Samenvatting Washington Capitals - Vegas Golden Knights (Game 4)

Washington Capitals hard op weg naar historische Stanley Cup-zege

5 juni 2018
Washington Capitals is nog één zege verwijderd van winst in de Stanley Cup.

De ploeg uit de hoofdstad boekte in de vierde finalewedstrijd tegen Vegas Golden Knights een 6-2 overwinning, waarmee de Capitals een 3-1 voorsprong in de best-of-seven-serie namen.

Na de nederlaag in het openingsduel in Las Vegas was het alweer de derde zege op rij voor Washington. Game 5 staat donderdagnacht in Nevada op de rol.

Een positief resultaat zou voor de Capitals de eerste Stanley Cup uit de geschiedenis betekenen. De club, die in 1974 werd opgericht, verloor tijdens de enige andere deelname aan de seizoensfinale in 1998 met 0-4 van Detroit Red Wings.

Geen illusie
Washington zorgde er maandag voor dat NHL-debutant Vegas tijdens de vierde wedstrijd geen seconde de illusie had dat men de stand in de finalereeks weer gelijk kon trekken.

De thuisploeg snelde in de eerste periode naar een 3-0 voorsprong dankzij goals van T.J. Oshie, Tom Wilson en Devante Smith-Pelly, waarna John Carlson even later het kwartet completeerde.

Vegas kwam in het laatste bedrijf via James Neal en Reilly Smith nog terug tot 4-2, maar Michal Kempny en Brett Connolly gooiden de wedstrijd in het slot.

Evgeny Kuznetsov was goed voor vier assists bij de Capitals, terwijl goalie Braden Holtby 28 saves maakte. (FOX Sports)

Donderdag op FOX Sports:

FOX Sports 1

02:00 uur     Stanley Cup Final Game 5: Golden Knights vs Capitals (NL)

FOX Sports 2

02:00 uur     Stanley Cup Final Game 5: Golden Knights vs Capitals (US)


Gerelateerd