Quarterback Nick Foles van Philadelphia Eagles
Quarterback Nick Foles van Philadelphia Eagles - © ANP

USA Update - Trump weert winnaars Super Bowl, Detroit Tigers kiest pitcher in draft

5 juni 2018
President Trump van de Verenigde Staten heeft het bezoek van Philadelphia Eagles aan het Witte Huis afgeblazen.

De winnaar van de Super Bowl zou dinsdag de traditionele ontvangst krijgen in de presidentiële woning in Washington, maar Trump wil geen spelers ontvangen die niet staande en met de hand op het hart luisteren naar het Amerikaanse volkslied.

Knielen
De president ligt al geruime tijd in de clinch met sporters uit het American football die knielen tijdens het volkslied, dat voorafgaande aan de wedstrijden wordt gespeeld. Ze doen dat uit protest tegen het politiegeweld dat vooral zwarte Amerikanen treft.

Trump vindt het gedrag respectloos; hij noemde in een van zijn boze tweets hierover de knielende footballers zelfs 'hoerenzonen'.

Trots
In een verklaring zei Trump dat de spelers van de Philadelphia Eagles niet welkom zijn omdat ze het niet eens zijn met hun president, die erop staat dat ze “trots opstaan voor het volkslied, uit respect voor onze militaire helden en ons geweldige land.”

De Eagles wilden met een kleinere delegatie naar het Witte Huis komen, zonder de tegenstanders van Trump, maar de president vond dat geen goed idee. “De duizend fans die het bezoek wilden bijwonen, verdienen beter.''

Super Bowl-winnaar Torrey Smith was een andere mening toegedaan.

MLB Draft
In de MLB stond de eerste dag van de draft op de rol. De 21-jarige Casey Mize werd als eerste gekozen door Detroit Tigers.

De talentvolle pitcher werd drie jaar geleden nog over het hoofd gezien na zijn eindexamen van de middelbare school, maar heeft zich op Auburn University ontwikkeld tot een potentiële topper.

San Francisco Giants nam catcher Joey Bart, de Speler van het Jaar van de Atlantic Coast Conference, als tweede pick. Derdehonkman Alec Bohm werd door Philadelphia Phillies als derde gekozen.