Samenvatting Rusland - Turkije

Rusland in aanloop naar WK wederom zonder zege

5 juni 2018
Ruim een week voor de openingswedstrijd op het WK heeft het Russische voetbalelftal opnieuw een tegenvallend resultaat neergezet.

Het gastland van de mondiale eindronde kwam in de afsluitende oefeninterland tegen Turkije niet verder dan 1-1. De laatste zege van Rusland dateert van 7 oktober vorig jaar tegen Zuid-Korea (4-2), daarna volgden vier nederlagen en drie remises.

In het stadion van CSKA Moskou kwam de ploeg van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov na een half uur op voorsprong via Aleksandr Samedov.

De 33-jarige aanvaller van Spartak Moskou profiteerde van slordig balverlies achterin van de Turken. Op aangeven van Alan Dzagojev wipte Samedov de bal langs de Turkse keeper.

De defensie van Rusland verkeek zich na een uur spelen volledig op een lange trap van doelman Serkan Kirintili. Yunus Malli kon de bal oppikken en langs Igor Akinfejev schieten.

Turkije heeft zich niet gekwalificeerd voor het WK, dat volgende week donderdag in Moskou begint met de wedstrijd Rusland - Saudi-Arabië. (FOX Sports/ANP)