Xander Bogaerts (rechts)
Xander Bogaerts (rechts) - © ANP

USA Update - Gregorius’ Yankees moeten lang geduld hebben, homerun Bogaerts in zege Red Sox

6 juni 2018
De fans van New York Yankees moesten lang geduld hebben, maar konden uiteindelijk een 2-7 zege op Toronto Blue Jays bejubelen.

De ploeg van Didi Gregorius keek na zes innings nog altijd tegen een 1-0 achterstand aan, waarna Miguel Andújar het genoeg vond.

De 23-jarige derdehonkman vuurde met alle honken bezet de bal in de tribunes voor een 1-4 voorsprong. Het was de eerste grand slam-homerun uit de carrière van Andújar.

Aaron Hicks zette in het volgende bedrijf de eindstand op het bord met een homerun die goed was voor drie punten én werd gevangen door een medespeler in de bullpen.

Bij beide homeruns was Gregorius een van de spelers die over de thuisplaat kwam.

Xander Bogaerts
Collega-international Xander Bogaerts van aartsrivaal Boston Red Sox kon eveneens een overwinning bijschrijven. De koploper van de American League East wees Detroit Tigers met 6-0 terug.

Bogaerts sloeg in de vijfde inning met een solo-homerun de 5-0 op het scorebord.

Met de zege behield Boston zijn kleine voorsprong op de Yankees. De Red Sox hebben nu 42 overwinningen tegenover19 nederlagen achter de naam staan. De runner-up uit New York staat op 39-18.

Witte Huis
In de NFL en de NBA was het grootste gespreksonderwerp het intrekken van de uitnodiging aan Super Bowl-winnaars Philadelphia Eagles door president Trump voor een bezoek aan het Witte Huis.

Als reactie besloten Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors, die momenteel de finale van de NBA spelen, evenmin op bezoek te gaan in Washington als ze kampioen worden. (FOX Sports)