Feyenoord eAcademy (bron: feyenoord.nl)
Feyenoord eAcademy (bron: feyenoord.nl) - © FOXSports.NL

Feyenoord zet officiële eAcadamy op touw

6 juni 2018
Vanaf volgend seizoen start Feyenoord met een officiële eAcademy, waarin jonge gamers worden opgeleid tot eSporter. Het zal aanvankelijk gaan om drie spelers, inzetbaar voor de Xbox of PlayStation 4.

Scouting
Om eSporters aan de eAcademy te binden zal Feyenoord op verschillende manieren gaan scouten. Zo volgen de Rotterdammers de ontwikkeling van de beste spelers uit de dit seizoen opgezette Feyenoord eLeague, kan een hoge klassering in de Weekend League toegang bieden en wordt er gescout op grote toernooien in binnen- en buitenland.

De Kuip
De eerste talenten die door de Rotterdammers gescout worden, zullen worden uitgenodigd om in De Kuip een plek in de eAcademy af te dwingen. Niet alleen worden de FIFA-skills getest, ook gedrag, fysieke gesteldheid, presentatie, communicatie, passie en focus zijn facetten die kunnen bepalen of iemand al dan niet geschikt is als eSporter.

​Jaey en Jimmy
​Met Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers heeft Feyenoord momenteel twee eSporters in dienst. Jaey Daalhuisen was dit seizoen onder meer actief in de eDivisie, waar de Rotterdammer op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde.

Jimmy Donkers (YimmieHD) presteert de laatste weken uitstekend. Hij plaatste zich onlangs tijdens de FIFA 18 Global Series Playoffs voor het eindtoernooi in Londen, waar ook Ajax-eSporter Dani Hagebeuk actief zal zijn. (FOX Sports)