Het WK in Rusland begint over precies een week en FOX Sports blikt alvast vooruit. We trappen uiteraard af met poule A. Wat kunnen we verwachten van Rusland, Saoedi-Arabië, Egypte en Uruguay?

Wie is de favoriet?
Dat moet toch wel Uruguay zijn. Het land dat in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule als tweede eindigde. Net achter nummer één Brazilië, maar nog boven Argentinië en Colombia. (tekst gaat verder onder video)

 

Het team van bondscoach Oscar Tabárez neemt de onbetaalbare ervaring van de vorige twee WK's mee, toen het land respectievelijk de halve en achtste finales haalde.

Wie kennen we nog?
Luis Suárez natuurlijk. De spits die na twee misdragingen op de vorige WK's toch wel zijn lesje zal hebben geleerd (?) In 2010 sloeg hij in de kwartfinale tegen Ghana met opzet een inzet van de doellijn, waarna de aanvaller rood kreeg en was geschorst voor de halve finale tegen Oranje. En vier jaar geleden werd de oud-Ajacied zwaar bestraft voor het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini. De spits werd voor negen landenwedstrijden geschorst en miste zo onder meer de verloren achtste finale tegen Colombia. (tekst gaat verder onder de video)

De ex-Eredivisie-ster zal willen afrekenen met dat duistere verleden en zijn goede Barcelona-vorm van dit seizoen in La Liga (25 goals en twaalf assists!) door willen trekken in Rusland. (tekst gaat verder onder de video)

Op wie moeten we letten?
Ook een Uruguayaan, aangezien we inmiddels wel weten wat Egyptenaar Mohamed Salah (32 goals, elf assists in de Premier League) kan.

Nee, we gaan vooral goed kijken naar Rodrigo Bentancur (foto beneden). De 20-jarige middenvelder van Juventus is tweebenig, veelzijdig en modern: hij kan meters maken, maar ook goed technisch passen. (FOX Sports)

WK Talk, de talkshow over het WK op FOX Sports 1, begint op donderdag 14 juni, om 19.50 uur. WK Talk is er elke speeldag, check de tv-gids voor de tijden.

Rodrigo Bentancur | Pro Shots