Tony Kok (bron: peczwolle.nl)
Tony Kok (bron: peczwolle.nl) - © FOXSports.NL

Tony Kok nieuwe eSporter PEC Zwolle

7 juni 2018
PEC Zwolle heeft in Tony Kok zijn nieuwe eSporter gevonden. Kok komt over van FC Twente en tekent voor één seizoen.

Clubhopper
Tony Kok heeft de afgelopen jaren verschillende clubs versleten binnen de eSports. Het eSports-talent begon bij Telstar en maakte vervolgens de overstap naar PSV. In Eindhoven moest Kok echter snel vertrekken, wegens negatieve Tweets over PSV.

Over FC Twente was Kok blijkbaar positiever, want de Enschedeërs besloten hem aan hen te binden. Kok vertegenwoordigde de Tukkers dan ook in de eDivisie, waar hij als vierde eindigde op de PlayStation 4.

Nu tekent Tony Kok dus bij de Blauwvingers​, waar hij Bob van Uden opvolgt, die gehuurd was van Ajax en komend seizoen op huurbasis voor het Japanse Sagan Tosu actief zal zijn.

​eDivisie
"Ik ben blij met mijn overstap naar PEC Zwolle en de kans die ik hier krijg. Deze club staat er goed op in de Eredivisie, aan mij nu de taak dit ook in de eDivisie te realiseren", laat Kok op de clubsite van PEC weten.

Joost Broerse, commercieel directeur van PEC Zwolle: "Met Tony haalt de club een wereldtopper binnenboord. We gaan dit seizoen een gooi doen naar een top vijf klassering in de eDivisie en hopen daarnaast ook aanwezig te zijn bij internationale events." (FOX Sports)