Arnaut Groeneveld
Arnaut Groeneveld - © Pro Shots

Groeneveld van N.E.C. naar Club Brugge

7 juni 2018
Arnaut Groeneveld verkast van N.E.C. naar Belgisch landskampioen Club Brugge.

De vleugelspeler tekent voor vier jaar. "Ik ben echt heel blij dat ik naar Club kan komen. Ik had heel wat aanbiedingen, maar heb bewust gekozen voor Club Brugge", reageerde de aanwinst op de clubwebsite.

Met de komst van Groeneveld wordt de Nederlandse enclave in Brugge vergroot. Ruud Vormer, Stefano Denswil en de verhuurde Ricardo van Rhijn stonden al onder contract bij de landskampioen, Jordy Clasie en Kenneth Vermeer kwamen afgelopen seizoen op huurbasis uit voor de Belgen.

Loopbaan
De door PSV opgeleide Groeneveld droeg sinds 2016 het shirt van N.E.C, waarvoor hij afgelopen seizoen in 30 competitiewedstrijden dertien keer het net vond. Met 17 assists bereidde hij tevens de meeste doelpunten voor in de Jupiler League.

In maart debuteerde Groeneveld in Jong Oranje. De beloften verloren weliswaar kansloos van België (1-4), maar Groeneveld bekroonde zijn debuut wel met een doelpunt.

​Zakenpartner
​Het is niet de eerste keer dat de Nijmegenaren zaken doen met Club Brugge. Eerder bewandelden Björn Vleminckx en Anthony Limbombe dezelfde weg als Groeneveld.

Hoeveel N.E.C. ontvangt voor de diensten van de aanvaller is niet bekend, maar de club heeft wel een doorverkooppercentage opgenomen in de overeenkomst. De transfersom kan middels een bonusconstructie ook nog oplopen. (FOX Sports)