Het WK in Rusland begint over een week en FOX Sports blikt alvast vooruit. Nu de loep op poule B. Kunnen Marokko en Iran verrassen tegen Spanje en Portugal?

Wie is de favoriet?
Toch wel Spanje. Wist als nummer één Italië achter zich te laten in de kwalificatie, met 36 goals voor. Alleen Duitsland en België scoorden vaker in de groepsfases van de Europese zone.

Spanje bouwt met een verse lichting aan nieuw succes. Bondscoach Julen Lopetegui vertrouwt op routine (Sergio Ramos, Gerard Piqué, Andrés Iniesta) en jeugd (Saúl Ñíguez, Álvaro Odriozola, Marco Asensio). En Spanje zal toch zeker wel wraak willen voor dat totaal mislukte WK in 2014? (tekst gaat verder onder de video)

Wie kennen we nog?
Te veel om op te noemen! Naast natuurlijk Europees kampioen Portugal en onze Eredivisie-vrienden bij Iran (Alireza Jahanbakhsh, Reza Ghoochannejhad) is poule B sowieso een feest van herkenning.

Bij het voetbalverliefde Marokko spelen met Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Nordin en Sofyan Amrabat, Mbark Boussoufa en Manuel da Costa (ex-PSV) genoeg oude bekenden. (tekst gaat verder onder de video)

De vraag is of Marokko en Iran de gedoodverfde favorieten Spanje en Portugal ergens kunnen laten struikelen. Zodat het nog echt spannend wordt in deze groep.

Op wie moeten we letten?
Keuze genoeg in deze heerlijke poule, maar als we buitenlands media volgen, zullen veel ogen gericht zijn op niemand minder dan Jahanbakhsh.

De aanvaller van AZ was afgelopen seizoen in bloedvorm, maakte 21 doelpunten, leverde twaalf assists af en werd ook nog eens topscorer van de Eredivisie. Dat is zelfs in het buitenland en bij de WK-tegenstanders opgevallen. (FOX Sports)

WK Talk, de talkshow over het WK op FOX Sports 1, begint op donderdag 14 juni, om 19.50 uur. WK Talk is er elke speeldag, check de tv-gids voor de tijden.